Національна асоціація кредитних спілок України
головна сторінка
принципи діяльності
умови членства
правила надання фінансових послуг
умови надання фінансових послуг
кредитний калькулятор
органи управління
свідоцтва та ліцензії
контактна інформація
звітність та аудит за 2020 рік
звітність та аудит за 2019 рік
звітність та аудит за 2018 рік
звітність та аудит за 2017 рік
звітність та аудит за 2016 рік
звітність та аудит за 2015 рік
звітність та аудит за 2014 рік
звітність та аудит за 2013 рік
звітність та аудит за 2012 рік
звітність та аудит за 2011 рік
агрокредитування
 

Відомості про можливість та умови дострокового розірвання договору про надання споживчого кредиту, а також спосіб такого розірвання договору, строки та умови повернення коштів:

        Договір про споживчий кредит може бути розірваний тільки за взаємною згодою Споживача та Кредитної спілки «Агро-Кредит», яка оформляється додатковим договором до такого Договору. Договір про споживчий кредит може бути розірвано за рішенням суду на вимогу Споживача або Кредитної спілки «Агро-Кредит» у випадках, встановлених законом. У разі розірвання договору Споживач зобов’язаний повернути всю суму споживчого кредиту в день підписання додаткового договору про розірвання Договору про споживчий кредит або в день набрання законної сили рішенням суду про розірвання Договору про споживчий кредит та сплатити проценти за весь строк фактичного користування Споживчим кредитом до моменту його повернення.

Споживач:

1)Має право протягом чотирнадцяти календарних днів з дня укладення Договору про споживчий кредит відмовитися від такого Договору без пояснення причин, у тому числі в разі отримання ним грошових коштів (далі – строк відмови), за умови надання Кредитній спілці «Агро-Кредит» повідомлення у письмовій формі (у паперовому вигляді або у вигляді електронного документа, створеного згідно з вимогами, визначеними Законом України „Про електронні документи та електронний документообіг”, а також з урахуванням особливостей, передбачених Законом України „Про електронну комерцію”) до закінчення строку відмови. Якщо Споживач подає повідомлення не особисто, воно має бути засвідчене нотаріально або подане і підписане представником за наявності довіреності на вчинення таких дій. Споживач зобов’язаний протягом семи календарних днів з дати подання Кредитній спілці «Агро-Кредит» письмового повідомлення про відмову від Договору про споживчий кредит з дотриманням зазначених вище вимог повернути Кредитній спілці «Агро-Кредит» грошові кошти, одержані згідно з таким Договором, та сплатити проценти за період з дня одержання коштів до дня їх повернення за ставкою, встановленою в такому Договорі. В такому разі повернення Споживачем грошових коштів, одержаних згідно з таким Договором, та сплата процентів за період з дня одержання коштів до дня їх повернення за ставкою, встановленою Договором про споживчий кредит, не є платежами, відшкодуваннями, штрафними санкціями за реалізацію Споживачем права на відмову від такого Договору. Споживач не зобов'язаний сплачувати будь-які інші платежі у зв'язку з відмовою від Договору про споживчий кредит.

2) має право в будь-який час повністю або частково достроково повернути споживчий кредит, у тому числі шляхом збільшення суми періодичних платежів,

3) зобов’язаний сплатити Кредитній спілці «Агро-Кредит» проценти за користування споживчим кредитом, за період фактичного користування споживчим кредитом.

Кредитна спілка «Агро-Кредит»:

- зобов’язана прийняти від Споживача платежі у разі дострокового повернення споживчого кредиту без встановлення Споживачу будь-якої плати, пов'язаної з достроковим поверненням споживчого кредиту,

- має право вимагати дострокового повернення споживчого кредиту, строк виплати якого ще не настав, в повному обсязі, та сплати процентів за весь фактичний строк користування споживчим кредитом у випадку наявності хоча б однієї із зазначених обставин:

а) затримання сплати Споживачем частини кредиту та/або процентів щонайменше на один календарний місяць, а за споживчим кредитом на придбання житла (нерухомого майна) щонайменше – на три календарні місяці;

б) у разі втрати забезпечення виконання зобов'язання або погіршення його умов за обставин, за які Кредитна спілка не несе відповідальності, якщо Споживач не надасть рівноцінну заміну забезпечення;

в) у випадках, передбачених ст. 15 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

В такому разі повернення споживчого кредиту може бути здійснено Споживачем протягом тридцяти календарних днів, а за споживчим кредитом, на придбання житла (нерухомого майна) – шістдесяти календарних днів з дня одержання повідомлення про таку вимогу від Кредитної спілки. Якщо протягом цього періоду Споживач усуне порушення умов Договору про споживчий кредит, вимога Кредитної спілки «Агро-Кредит» втрачає чинність.

 

Порядок розгляду кредитною спілкою звернень (скарг) споживачів щодо послуги споживчого кредиту:

Споживач має право звернутись до Кредитної спілки «Агро-Кредит» зі скаргою за адресою кредитної спілки:

 Поштовий індекс: 92700
  Область: 
Луганська
  Район:  
Старобільський
  Населений пункт:  
місто Старобільськ
  Вулиця, номер будинку:
  Миру, буд. 11, кв.(оф.)5

У разі звернення Споживача до Кредитної спілки «Агро-Кредит» із зверненням (скаргою), голова правління кредитної спілки має розглянути таку скаргу та надати споживачеві обґрунтовану відповідь на неї протягом 30 календарних днів від дати її отримання відповідно до законодавства. Також, таке звернення (скарга) має бути розглянуто ревізійною комісією кредитної спілки на найближчому після його (її) надходження засіданні з подальшим поданням висновків на розгляд компетентних органів кредитної спілки або надання письмової відповіді споживачу безпосередньо протягом місяця;

Споживач має право звернутись із зверненням (скаргою) (у тому числі щодо наявності в договорах умов, що обмежують права споживачів фінансових послуг), до органів, які здійснюють державне регулювання ринків фінансових послуг, та їх посадових осіб, зокрема, до Національного банку України за адресою: вул. Інститутська, буд.11-б, м. Київ-8, 01601. Посилання на розділ "Захист прав споживачів" на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку bank.gov.ua/ua/consumer-protection.

 



 



















   
   
Національна асоціація кредитних спілок України